Blog

Informace z realitního trhu, ekonomiky a investic.

Exkluzivně nabízíme k pronájmu velký, luxusní rodinný dům, který nabízí 210 m2 obytné plochy, vnitřní bazén (34 m2), dvougaráž a další technické místnosti (108 m2), terasu (17 m2), v udržované zahradě, nacházející se ve velmi žádané a oblíbené lokalitě Hradec Králové - Malšovice.

Přesně před 18 lety, dne 19. 7. 2005, jsem složil první zkoušku ČNB v oboru poradenství. Tehdy to bylo u mojí první štace ve společnosti Amcico AIG Life. Školení, ruční počítání pojistného pomocí tabulek, budování týmu. Stále ještě držím rekord - Nejrychlejší vybudování poradenského týmu-:).

Denně se potkávám s klienty, kterým se staráme o jejich finance a nemovitosti. Novým tématem jsou ceny energií a s tím související státní pomoc. Udělali jsme si krátkou anketu a zjistili jsme, že 9 z 10 klientů v tom tápe jako český turista v Tatrách. Dovolili jsme si tedy představit stručný návod, jak se ve státní pomoci zorientovat.

Celý proces začíná výrobou elektřiny. Pojďme si to ukázat na příkladu společnosti ČEZ a.s., která je vlastněna ze 70% státem.

11. březen každoročně lékaři "slaví" takzvaný Evropský den mozku. V souvislosti s tímto dnem se koná mnoho odborných přednášek. V České republice vše zajišťuje Akademie Věd ČR.

Meziroční inflace dosáhla v lednu 9,9% a je tedy téměř dvojciferná. Jedná se o nejvyšší míru inflace od roku 1998. Co ji způsobuje a jak se před ní chránit?